Vertrouwenspersoon /Kansencoördinator -

Vertrouwenspersoon /Kansencoördinator

Vertrouwenspersoon /Kansencoördinator

Vertrouwenspersoon /Kansencoördinator

Iedere voetballer heeft het recht om te voetballen in een veilige omgeving. Iedere speler/speelster heeft een grens, maar ook in voetbal komt ongepast gedrag helaas voor. Maar liefst 82 procent van de Vlaamse jongeren is al slachtoffer geweest van psychisch grensoverschrijdend gedrag tijdens het sporten (algemeen), 55% van fysiek grensoverschrijdend gedrag en 27 procent klaagt over seksueel grensoverschrijdend gedrag (onderzoek 2020 Thomas More). De clubs kunnen (en moeten) hierbij een centrale rol spelen. Het aanstellen van een vertrouwenspzersoon is geen overbodige luxe, maar een onmisbare schakel om van jouw club een plek te maken waar respect, tolerantie en vertrouwen centraal staan.

WAAROM een vertrouwenspersoon?

Grensoverschrijdend gedrag kent geen plaats in de voetbalwereld. Toch gebeurt het nog te vaak dat spelers, scheidsrechters of andere clubmedewerkers hier het slachtoffer van worden. De rol van de club-API is cruciaal bij de eerste opvang van slachtoffers of bij het tijdig tussenkomen in conflictsituaties. De aanwezigheid van een vertrouwenspersoon stelt de club in staat om tijdig en correct op te treden wanneer er signalen van problematisch gedrag opduiken en om de integriteit van iedere speler, coach, ouder of clubmedewerker te bewaren.
Voetbal Vlaanderen streeft er naar dat tegen eind 2024 in minstens 40% van de clubs met een jeugdwerking een Aanspreekpunt Persoonlijke Integriteit aan het werk is.

Waarom een kansencoördinator

Niet alle spelers hebben het geluk om in een comfortabele leefomgeving op te groeien.
KFC Herent doet dan ook een extra inspanning om ook jongeren uit minder kaansrijke gezinnen de kans te geven om bij de club aan te sluiten. Je kan beroep doen op onze kansencoördinator om bv; een afbetalingsregeling af te spreken voor het lidgeld of de deelname prijs bij sportkampen. Alle aanvragen worden met de grootste discretie behandeld!

WIE IS DIT IN ONZE CLUB?

Zit je ergens mee, heb je een probleem of een vraag?
Aarzel niet om onze club-API aan te spreken.
Hij kan je een luisterend oor bieden, de juiste info bezorgen, tussenkomen, hulp bieden, doorverwijzen

Voor onze club is dit Luc Van Waes
contactgegevens: zie rubriek bestuur op deze website

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!