Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

KFC Herent - O.Wijgmaal 2-1

20 december 2023 10:15

Olympia Wijgmaal nam al in de vierde minuut een voorsprong in de derby tegen KFC Herent, dankzij een doelpunt van Zulu Kilo, die na een blessure zijn rentree maakte. Hij kreeg de bal aangespeeld door Diaby, die een voorzet van Vandervondelen had verlengd. Het was zijn tweede treffer van het seizoen (0-1).
Wijgmaal kreeg daarna verschillende kansen om de score verder op te drijven, maar miste telkens de afwerking. Diaby ging twee keer neer in de zestien, maar kreeg geen strafschop. Hij schoot ook nog eens naast een open doel, na een dieptepass van Beka. Calgan trof het zijnet en Zulu Kilo werd gestuit door de Herentse doelman Van Den Driessche.

Herent kwam slechts één keer dicht bij de gelijkmaker, maar de Wijgmaalse verdediging kon de bal net voor de doellijn wegwerken.

In de tweede helft kwam Herent beter in de wedstrijd en toonde meer aanvallende intenties. De thuisploeg kreeg loon naar werken in de 52ste minuut, toen Neukermans een knappe soloactie afrondde met een schot in de verste hoek. Hij zette zo de 1-1 op het scorebord. Het was zijn zevende doelpunt van het seizoen. Herent bleef druk zetten en was dicht bij een tweede treffer, maar de kopbal van Neukermans spatte uiteen op de paal. Wijgmaal probeerde te reageren, maar vond geen openingen in de Herentse defensie. Een vrijschop van Calgan ging via de muur naast en een schot van Zulu Kilo ging over. In de slotfase sloeg Herent nog een keer toe. Van op de rechterflank werd de bal voor doel gebracht en daar dook Neukermans op om de bal in doel te verlengen. Hij scoorde zo zijn tweede doelpunt van de avond en bracht de stand op 2-1. Wijgmaal zette nog alles op alles, maar kon niet meer aan de gelijkmaker komen. Het werd dus een frustrerend einde voor Wijgmaal, dat veel kansen de nek omwrong en in de slotminuten nog de boot inging.